Kéményjavítás

Kéményjavítás, kéményszerelés és kéményfelújítás akkor Király Kémény!

Az esetleges kivitelezési hibák vagy a régebbi technológiákkal szerelt és a tulajdonos által vagy a szakértelem hiányában kialakított kémény kéményjavítás kapcsán sürgősen forduljon hozzánk segítségért!
Akár az élete is múlhat ezen, ne kockáztasson a kéményfelújítással, mi elérhető áron biztosítjuk Önnek a profi kéményszerelést!
Ne kockáztassa családja egészségét, a kéményjavítással megelőzheti a büntetést és az egészségkárosítást!
Kérje tanácsunkat kéményjavítás kapcsán!

Elavult technológiák
 
Sokszor a nagyszerűen kivitelezett kéménybélelések is problémát jelenthetnek, mivel a használt anyagok és technológiák jellemzően már idejétmúltnak számítanak. A Furanflex technológiát megismerve kijelenthetjük, hogy a FuranflexTM eljáráshoz képest minden korábban használt kéménybélelési megoldás elavultnak számít.
A következő néhány képpel szeretnénk érzékeltetni, hogy milyen következményei lehetnek idővel a füstgázokból kicsapódó savas anyagoknak. 

Elhasználódott béleletlen kémények

A bélelés nélküli kémények kötőanyagát rövid idő alatt felemészti a korrózió, sok esetben előfordul, hogy még a  betonnal is elbánik.Szétesett gyűjtőkémény
Szétesett gyűjtőkémény
Hiányzó kéményelem
Hiányzó kéményelem


Korrodált kémények a padlástérben

A kicsapódott savak hatására a korrózió olyan mértékű is lehet, hogy az már a kémény külső felületén is jól láthatóvá válik.


"Elfáradt" gázkémények 

A kötőanyagok teljes elbomlása miatt ezek a kémények a korrózió olyan stádiumában vannak, hogy már a stabilításuk is veszélybe került.
Elhasználodott alu kéménycső (8 éves)
Elhasználodott alu kéménycső (8 éves)
Kazánösszekötő alu füstcső (8 éves)
Kazánösszekötő alu füstcső (8 éves)
Kicsit romos kéményfej
Kicsit romos kéményfej


Átázott kémény

A falat a lecsapódott csersav tartalmú kondenzvíz itatta át.
Ázott fal belülről
Ázott fal belülről
Ázott fal kívülről
Ázott fal kívülről

 Szabálytalan szerelés

A legnagyobb problémák egyike - mind a felújításuk, mind pedig az építésük során - a szabálytalan vagy szakszerűtlen szerelés. Ilyen esetben a kivitelező anyagilag is megkárosítja illetve komoly veszélynek is kiteszi az ügyfelet. Nem csak arról van szó, hogy csökken a kémény hatékonysága, hanem tűzesetek, szénmonoxid mérgezések is kialakulhatnak.

Néhány klasszikus példa:

Egyszerűen megoldott elhúzások

A kémény hatékonyságát csökkentik ezek a megoldások, könnyen eldugulhat, füstgázvisszaáramlást okozhat.
Szabálytalanul épített kémények 

Az egyedi ízlés szerint épített kéményeknél sokszor előfordul, hogy figyelmen kívül hagyják a kéményépítési normákat és szabályokat. Fontos megjegyezni, hogy az azbeszt-cement (eternit) kémények rákkeltő anyagokat tartalmaznak.

Életveszélyesek a szigeteletlenül szerelt kémények mert télen fagydugó alakulhat ki, ami meggátolja a szabad füstgázáramlást. A "kéménykígyó " című képen látható kémény ráadásul nem megfelelő anyagból készült.


Az AC toldatok alkalmazása szabálytalan
Az AC toldatok alkalmazása szabálytalan
AC szerelt kémény szerelése szabálytalan
AC szerelt kémény szerelése szabálytalan
Szabálytalan Y bekötés
Szabálytalan Y bekötés
Kéménykígyó
Kéménykígyó
A kéménykígyó folytatása
A kéménykígyó folytatása
és még egy kéménykígyó
és még egy kéménykígyó
házilag szerelt
házilag szerelt
Szabálytalanul szerelt esővédő tárcsa
Szabálytalanul szerelt esővédő tárcsa

 
Szabálytalan Furanflex kéménybélelés

A közvetlen napfény a furanflex béléscső egyetlen ellensége. A lenti képen látható a béléscső azon része, amelyik közvetlen napfényt kapott, emiatt elkezdett porladni. Elkerülhető, ha a béléscsövet megfelelő méretűre vágják. Egyedi megoldások

"Egyedi" megoldásokkkal elég gyakran találkozunk helyszíni felméréseink során.
Ezek a szakszerűtlen füstelvezetési megoldások komoly veszélyt jelentenek a lakók számára és mindezek mellett nagyban csökkentik a kémények hatásfokát is. A szénmonoxid mérgezés okozta halálesetek száma sajnos évről-évre növekszik és az okot sokszor ezekben a házilag kivitelezett kéményekben találják meg. A felhasznált anyagok általában nem megfelelőek, ami nagyban megnöveli a tűzesetek lehetőségét. A nem szakemberek által szerelt "házi " kéményeket mihamarabb meg kell szüntetni, mivel az így megtakarított pénz és idő emberéleteket követelhet.

Néhány érdekes példa:
 
Szennyvízcsőből kémény

Egyszerű és nagyszerű megoldás, ráadásul olcsó  és könnyen szerelhető! A házi kivitelezések igazi mintapéldája, mivel PVC cső ezért nem füsttömör és nem hőálló.Szennyvízcsőből kémény
Szennyvízcsőből kémény
Azbeszt csőből készült kéményidomok
Azbeszt csőből készült kéményidomok


Szerelt kémény gatyaszár módra

Egy valóságos enteriőr veszett el ennek a kéménynek a kivitelezőjében, bár nem hatékony és tűzveszélyes de legalább szép.Szerelt kémény gatyaszár módra
Szerelt kémény gatyaszár módra


Konvektornak kialakított furcsa füstcsatorna

A hatékonyság nagyban megkérdőjelezhető illetve rendkívül zavaró is lehet. Konvektornak kialakitott furcsa füstcsatorna
Konvektornak kialakitott furcsa füstcsatorna

 
Kéménykígyó

A szigeteletlen, külső szerelt kémény nagyon életveszélyes, mert télen fagydugú keletkezhet a kürtőben, ami elzárja a füst útját és ez szénmonoxid visszaáramláshoz vezet. Ráadásul a képen látható kémény anyaga sem megfelelő,  mivel nem biztosítja a megfelelő gáztömörséget, ezért nagyon alacsony huzattal rendelkezik, ami szintén visszaáramláshoz vezet. Ezen kívűl túl sok iránytörést tartalmaz, ami szintén huzatcsökkentő, valamint a járat tisztíthatóságát lehetetlenné teszi. Ezeket a tényezőket figyelembe véve a lent látható szerelt kémény működésképtelen és életveszélyes. 
  Szabálytalanul kialakított Furanflex béléscső

A furanflex béléscső napfénnyel nem érintkezhet, mert az UV fény tönkreteszi. Az alábbi képen - szabálytalanul - szabadon hagyták a kitorkollási pontnál a furanflex csövet. 


Szabálytalanul kialakított Furanflex
Szabálytalanul kialakított Furanflex
"egyszerűen" megoldott szerelés


Térkép
Elérhetőség
Mobil: +36 30 350 26 34
2133 Sződliget, Hunyadi u. 2.
E-mail:


Royal Kémény © 2016
Minden jog fenntartva!